William Butler Yeats - He Wishes For The Cloths Of Heaven

Had I the heavens' embroidered cloths,

Enwrought with golden and silver light,

The blue and the dim and the dark cloths

Of night and light and the half-light,

I would spread the cloths under your feet:

But I, being poor, have only my dreams;

I have spread my dreams under your feet;

Tread softly because you tread on my dreams.


"William Butler Yeats - He Wishes For The Cloths Of Heaven"

DinoE - Fara Ceas

duminică, 9 ianuarie 2011

Intre vis si realitate



 E frumos sa visezi, sa jonglezi cu realitatea transformad-o in tablouri minunate expuse pe un perete al imaginatiei. Sa creezi lumi de basm in care iepurasii sunt frati cu lupii si alearga impreuna printr-o padure colorata sau ca locuiesti intr-o casa de turta dulce pe un nor albastru si in copaci cresc cornete cu inghetata. Dar din pacate nu este de ajuns doar aceasta lume imaginara, mai trebuie sa revii si la realitate.
Nu ar fi frumos sa ne putem pune visele in realitate? Se poate. Trebuie doar sa vrei, sa incerci. Trebuie sa te ridici si incet sa pui piesele cap la cap sa-ti realizezi visele.
Vei spune ca poate nu are rost sa incerci, ca nu ai cum, ca asa esti tu si nu te poti schimba. Gresit. Are rost sa incerci. Lumile de basm le poti pune pe hartie, in scris sau in poze iar lucrurile reale le poti realiza. Daca din diverse motive nu ai facut-o pana acum, acum e momentul. Niciodata nu e prea tarziu sa devii mai bun. De schimbat, oricine se poate schimba, trebuie doar sa vrei, sa pui piciorul in prag si sa-ti dai inca o sansa. Nu lasa pe nimeni sa te judece pentru ce vrei tu sa fi, iar daca in cale iti apare un "zid", darama-l sau treci peste el. Asa ca dute si fi ceea ce poti fi cu adevarat.
Ce n-ai facut in trecut, poti face acum in prezent si viitorul iti va fi mai bun. Ai sa vezi ca poate exista un echilibru intre vis si realitate.

2 comentarii:

  1. E frumos sa visezi si sa speri, sunt doua lucruri care inca ne tin in viata. Orice este posibil, absolut orice, trebuie doar sa vrei, totul pleaca de la tine...
    "Trebuie sa traiesti in prezent cu fata spre viitor nu spre trecut", spunea candva un prieten drag mie si sunt intr-u totul de acord, ce a fost a fost, vreau sa fiu atent acum la ce se intampla in momentul de fata si ce va urma...
    Pace si dragoste!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cititi si acceptati. Daca chiar ne dorim cu adevarat ceva tot ce trebuie sa facem este sa luptam pt acel lucru si sa nu ne lasam batuti indiferent de obstacolele intalnite. Acestea apar tocmai pentru e ne testa, a ne intari si a ne face mai puternici. Daca cedam inseamna ca suntem prea slabi si sufletele noastre sunt doar niste prizonieri ai propriului corp, care nu vor decat sa se elibereze cat mai curand. Iubiti tot, este cel mai de pret dar. Toti avem aceasta capacitate imensa de a iubi si e pacat sa nu facem o lume mai buna prin ea. Pace.

    RăspundețiȘtergere